MCllroy Yılın Vuruşu Ödülünün Sahibi Oldu

MCllroy Yılın Vuruşu Ödülünün Sahibi Oldu

Kuzey İrlandalı golfçü Rory Mcllroy K Kulüp'te yaptığı en son greene yaklaşma vuruşuyla,  European Tour hayranları tarafından 2016 yılının en iyi vuruşu seçildi. 
Bir milyondan fazla vuruşun yapıldığı 2016 Race to Dubai organizasyonunda sadece on oyuncu yılın vuruşu seçmelerine girebildi. Golf severlerin aralık ayı boyunca kullandıkları oylar sonucunda, 5 numaralı tahta sopayla yaptığı vuruş oyların üçte birini aldı.
Turnuvanın son gününde, 18. çukuru oynayan McIIlroy, su engeli, zor bir bayrak pozisyonu ve 230 metrelik vuruşla karşı karşıya kaldı.Bir vuruş farkla liderliğini sürdüren İrlandalı oyuncu, iyi bir vuruşun kendisine kariyerinde ki ilk Ulusal açık şampiyonluğu getireceğini biliyordu. Yaptığı vuruş suyun üzerinden uçarak greene indi ve bayrağa 1 metre kala durdu.
27 yaşındaki oyuncu, “Aslında başlangıç vuruşumun fazla sola gittiğini ve her şeyin bittiğini sandım. Daha önceki günlerde oynadığımdan çok daha uzun bi mesafedeydim. Green başlangıcına 202 metre ve bayrak pozisyonuna 234 metre vardı. Pro-Am oynadığımız gün buna benzer bi atış gerçekleştirmiştim. Aslında kedim JP 4 numaralı demir sopayla vuruş yapmamı önerdi ve rüzgar hızı Pro-Am oynadığımız gün gibiydi. 4 numaralı demir sopayla atış yapmanın beni zorlayacağını hissettim. Pro-Am’de başka bir top daha koyup 5 numaralı tahta sopayla aynı bugün vurduğum atışa benzer bi atış gerçekleştirmiştim. Yani bi nevi antreman yapmış oldum.Bu atışa son gün ihtiyacım olacağını bilmiyordum ama oldu işte." Dedi.
Mcllroy’un vuruşu Scott Hend’in vuruşunu çok az farkla geçti. Hend’in Shenzhen Uluslararasında gerçekleştirdiği Albatros vuruşu oyların 22.3’ünü alırken, Brett Rumford’un ISPS HANDA Perth Uluslararasındaki bunker vuruşuda 3.lüğü aldı. 

Yılın atışı oylaması sonuçları şöyle;
1. Rory McIlroy - Dubai Duty Free Irish Open
2. Scott Hend - Shenzhen International
3. Brett Rumford - ISPS HANDA Perth International
4. Lasse Jensen - Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player
5. Andy Sullivan - 100th Open de France
6. Sergio Garcia - BMW International Open
7. Kristoffer Broberg - Lyonness Open powered by Sporthilfe Cashback Card
8. James Morrison - BMW PGA Championship
9. Rickie Fowler - Abu Dhabi HSBC Golf Championship 
10. Robert Karlsson - Made in Denmark

 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın