Faaliyet Raporları

2013-2014 Faaliyet Raporları

ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER

2013 - 2014 Yılı faaliyetleri

• Her yıl uygulanan Türkiye Yıldızlar Ligi, yine İstanbul ve Antalya Bölgeleri’nde aylık periyotlarda düzenlenmiştir. Türkiye’nin her yöresinden 8-18 yaş arası genç golfçülerin birlikte oynamalarını sağlamak amacıyla değişik sahalarda düzenlenen yarışmalar; Ağrı, Ardahan, Erzurum, Antalya, Ankara, Muğla ve İstanbul illerinden, İstanbul Bölgesi’nden 115, Antalya Bölgesi’nden ise 145 oyuncu olmak üzere, toplam 254 yıldız sporcunun katılımıyla, altışar ayaklı olarak gerçekleştirilmiştir.

• İstanbul ve Antalya Bölgeleri’nde yapılan Yerel Yıldızlar Ligi sonuçlarına göre, başarı gösteren toplam 150 genç oyuncunun katılmaya hak kazandığı şampiyona 2 ayaklı olarak düzenlenmiş ve Klassis-İstanbul ile National-Antalya Golf Kulüpleri’nde gerçekleştirilmiştir. Yine, her yıl uygulanan liyakat sistemine göre, kategorilerinde ilk beş sırayı alan gençlerimiz Antalya’da yapılacak kış eğitim kampına katılmaya hak kazanmışlardır.

• 2014 yılında ayrıca, yine 5 ayaklı olarak düzenlenen Türkiye Golf Ligi başarıyla sonuçlandırılmıştır. Geniş kapsamlı düzenleme ve yarışma talimatı TGF web sitesinde yayınlanan Türkiye Golf Ligi statüsü sayesinde, golf milli takımı aday kadrosunun ve en üst seviyedeki Türk amatör golf oyuncularının belirlenmesi amaçlanmıştır.

• 18–19 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve bu yıl elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden milli kayakçımız Aslı NEMUTLU adına düzenlenen Türkiye Gençler Şampiyonası’na, 18 yaş altında toplam 71 genç sporcu iştirak etmiştir.

• Büyüklere yönelik olarak ise, Federasyon’umuzun geleneksel resmi yarışmaları olan Türkiye Federasyon Kupası İstanbul’da, Cumhuriyet Kupası Kıbrıs’ta ve Türkiye Amatör Golf Şampiyonası İstanbul’da gerçekleştirilmeye devam edilmiş ve söz konusu resmi yarışmalara toplam 250 sporcu katılmıştır.

• Ayrıca çeşitli kişi, kurum, kuruluş ve firmaların desteklediği ve sponsorluğunu yaptığı 117 adet golf turnuvası da, golf kulüpleri tarafından, Federasyon’umuzun denetiminde organize edilmiştir.

• 2013 ve 2014 yıllarında Milli Takım eğitim ve hazırlık kamplarına devam edilmiş, Kanada’dan Steve Chapman milli takımın başına getirilerek 2016 ve 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na hazırlık çalışmalarına devam edilmiştir.

ULUSLARARASI SPORTİF FAALİYETLER 

Milli golfçülerimiz, 2013 ve 2014 yıllarında da toplam 33 yurt dışı uluslararası faaliyete katılmışlardır. Engelli golf milli takımımız yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Milli golfçülerimiz aşağıdaki sonuçları almışlardır:

2013 Yılı Başarıları

2013 yılında milli takımlarımız gençler, engelliler ve büyükler kategorilerinde olmak üzere toplam 8 uluslararası yarışma ve 1 yurt dışı eğitim ve hazırlık kampına katılmışlardır.

• 30 Mayıs-02 Haziran 2013 tarihlerinde Antalya’da yapılan Uluslararası Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası’na değişik ülkelerden 57 sporcu katılmış Hamza SAYIN erkeklerde altın, Sena ERSOY kadınlarda bronz madalya kazanmışlardır.

2014 Yılı Başarıları

• Türkiye, 24–26 Temmuz 2014 tarihlerinde Slovenya’da organize edilen Balkan Şampiyonası’nda, erkekler ve kadınlarda takım halinde birinci olarak altın madalya kazanmıştır. Bireysel olarak da golf milli takımımız 1 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya kazanmıştır.

TANITIM, EĞİTİM VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI;

Bilindiği gibi Türkiye Golf Federasyonu, golf sporunu yaygınlaştırarak, ülkemizi bu alanda uluslararası platforma taşımayı kendisine ilke edinmiştir. Bu konuda devam eden ve 2013-2014 yıllarında yapılan tanıtım, eğitim ve altyapı çalışmaları kısaca aşağıda özetlenmiştir:

Yurt İçi Uluslararası Faaliyetler

• Uluslararası Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası’nın (Turkish Open) geleneksel olarak düzenlenmesine 2013 ve 2014 yıllarında devam edilmiş, bu müsabakalar, 2 yılın toplamında, 22 ülkeden 213 oyuncu ile Antalya, Belek’te başarıyla gerçekleştirilmiştir.

• European Tour takviminde yer alan ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Turkish Airlines Open, 2013 ve 2014 yıllarında Antalya, Belek’te başarıyla gerçekleştirilmiştir. Dünyaca ünlü 78 golfçünün katılımıyla düzenlenen iki büyük organizasyonda, 2013 yılında şampiyon Victor Dubuisson olurken, 2014 yılında Brooks Koepka zirvede yer almayı başarmıştır.

• Ayrıca 4 yıl aradan sonra ülkemizde tekrar düzenlenen, European Tour’un önemli organizasyonlarından Turkish Airlines Challenge, 2014 yılında Antalya, Belek’te dünyaca ünlü 157 golfçünün katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Dünya sıralamasında yer alan önemli golfçülerin yetiştiği Challenge Tour, 2015 ve 2016 yıllarında da Türkiye’de düzenlenmek üzere European Tour Takvimi’nde yer alacaktır.

Ulusal Faaliyetler

• Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nde golf sporu, Federasyon’umuzun hoca desteği ile ihtisas branşı olarak uygulanmaya devam etmektedir.

• Muhtelif illerde golf eğitimi verecek olan monitör ve antrenörlerin yetiştirilmesi için kurslar açılmış ve açılmaktadır. Bugüne kadar açılan Antrenör Yetiştirme Kursları sonunda, 202 birinci kademe, 44 ikinci kademe ve 11 üçüncü kademe olmak üzere toplam 257 golf antrenörü yetiştirilmiştir.

• Ayrıca golf hakemleri yetiştirmek için hakem kursları ve seminerler düzenlenmektedir. 2011 yılı Haziran ayı içinde Antalya National Golf Kulübü’nde düzenlenen aday hakem kursunda 6 hakemimiz başarılı olarak göreve başlamışlardır. Halen 2 uluslararası hakem, 2 ulusal hakem, 4 il hakemi ve 13 aday hakem olmak üzere 21 hakemimiz faal olarak görev yapmaktadır.

• Aktif olarak eğitimde kullanılan, golf sporuyla ilgili tanıtım, öğretim ve kural kitapçıkları bastırılmasına devam edilmektedir. Son olarak 2012-2015 yılları arasında geçerli olan yeni Golf Kuralları Kitapçığı Türkçe’ye tercüme edilerek bastırılmış ve tüm golfçülerimizin kullanımına sunulmuştur.

• Handikap komitesi olan bütün golf kulüplerine Federasyon’umuz tarafından 2010 yılında kurulmuş olan DATAGOLF adlı handikap yazılımı ile tüm golfçülerin handikaplarının merkezi bir sistem bünyesinde takip edilmesine 2013-2014 yılları içinde devam edilmiştir.

• Türkiye’de ilk kez 2005 yılı içinde başlatılan Türkiye Yıldızlar Ligi faaliyetlerine, 2013 ve 2014yılları içinde de devam edilmiş ve İstanbul ile Antalya Bölgeleri’nde iki ayrı Yerel Lig olarak gerçekleştirilmiştir.

Kulüp, Sporcu ve Golf Sahaları Bilgileri:

• Sporumuzun tabana yayılması ve arzu edilen düzeye ulaşabilmesi amacıyla, son yıllarda yapılan eğitim ve altyapı çalışmaları sonunda, 2014 yılı itibarıyla Gençlik Spor İl Müdürlükleri’ne kayıtlı kulüp sayısı 33 olup bunlardan son 2 yıl içerisinde Federasyon faaliyetlerine iştirak eden kulüp sayısı 11’dir. 16 tesise ait 360 çukur mevcuttur. Proje ve proje aşamasındaki 18 çukurluk golf sahası sayısı İstanbul 1, Selçuk 3, Dalaman 1’dir.

• Buna paralel olarak, bugün itibarıyla 14 ilde kayıtlı 4.388 erkek, 2.047 kadın olmak üzere toplam 6.435 lisanslı sporcumuz mevcut bulunmaktadır. Bunlardan 1.905 lisanslı sporcu faal olarak müsabakalara iştirak etmiştir.

Malzeme Durumu:

• Federasyon’umuz bugüne kadar muhtelif tarihlerde, çeşitli il ve kulüplerimize ihtiyaçları doğrultusunda malzeme yardımı yapmıştır. Buna bağlı olarak bir altyapı programı bulunduran, yıldız sporcu yetiştiren ve milli takımımıza katkıda bulunan bütün golf kulüpleri, okul ve kurumlara, yeni düzenlenen “Eğitim, Altyapı ve Kulüplere Yardım Talimatı” çerçevesinde ayni ve/veya nakdi destek sağlanmasına devam edilmektedir.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın