Faaliyet Raporları

2011-2012 Faaliyet Raporları

ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER

2011 Yılı Faaliyetleri

• Federasyon'umuzca, 2011 faaliyet döneminde 27 adet yurt içi müsabakası, 2 adet yurt içinde uluslararası müsabaka, 24 adet yurt dışı uluslararası şampiyona, 1 adet milli takım yurt dışı eğitim ve hazırlık kampı, 2 adet yurt içi milli takım kampı, 2 adet yurt içi eğitim ve hazırlık kampı ve 1 adet antrenör gelişim semineri yapılmıştır.

• Yıldız ve genç sporcularımıza yönelik Antalya ve İstanbul merkezli olarak 6 ayaklı lig müsabakaları ile Gençlik Haftası nedeniyle Gençler Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilmiştir.

• Büyüklere yönelik olarak ise, Türkiye Federasyon Kupası, Cumhuriyet Kupası, Türk Ustalar Golf Şampiyonası ve Türkiye Amatör Golf Şampiyonası organize edilmiştir.

• Ayrıca çeşitli kişi, kurum, kuruluş ve firmaların desteklediği ve sponsorluğunu yaptığı 95 adet golf turnuvası da, golf kulüpleri tarafından, Federasyon'umuzun denetim ve gözetiminde organize edilmiştir.

2012 Yılı Faaliyetleri

• Her yıl uygulanan Türkiye Yıldızlar Ligi, yine İstanbul ve Antalya Bölgeleri'nde aylık periyotlarda düzenlenmiştir. Türkiye'nin her yöresinden 8 - 18 yaş arası genç golfçülerin birlikte oynamalarını sağlamak amacıyla değişik sahalarda düzenlenen yarışmalar; Ağrı, Ardahan, Erzurum, Antalya, Ankara, Muğla ve İstanbul illerinden, İstanbul Bölgesi'nden 115, Antalya Bölgesi'nden ise 145 oyuncu olmak üzere, toplam 260 yıldız sporcunun katılımıyla, altışar ayaklı olarak, gerçekleştirilmiştir.

• İstanbul ve Antalya Bölgeleri'nde yapılan Yerel Yıldızlar Ligi sonuçlarına göre, başarı gösteren toplam 150 genç oyuncunun katılmaya hak kazandığı şampiyona 2 ayaklı olarak düzenlenmiş ve Klassis-İstanbul ile National-Antalya Golf Kulüpleri'nde gerçekleştirilmiştir. Yine, her yıl uygulanan liyakat sistemine göre, kategorilerinde ilk beş sırayı alan gençlerimiz Antalya'da yapılacak kış eğitim kampına katılmaya hak kazanmışlardır.

• 2012 yılında ayrıca, yine 6 ayaklı olarak düzenlenen Türkiye Golf Ligi başarıyla sonuçlandırılmıştır. Geniş kapsamlı düzenleme ve yarışma talimatı TGF web sitesinde yayınlanan Türkiye Golf Ligi statüsü sayesinde, golf milli takımı aday kadrosunun ve en üst seviyedeki Türk amatör golf oyuncularının belirlenmesi amaçlanmıştır.

• 17-20 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve bu yıl elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden milli kayakçımız Aslı NEMUTLU adına düzenlenen Türkiye Gençler Şampiyonası'na, 18 yaş altında toplam 67 genç sporcu iştirak etmiştir.

• Büyüklere yönelik olarak ise, Federasyon'umuzun geleneksel resmi yarışmaları olan Türkiye Federasyon Kupası, Cumhuriyet Kupası ve Türkiye Amatör Golf Şampiyonası organizasyonlarına devam edilmiş ve söz konusu resmi yarışmalara toplam 250 sporcu katılmıştır.

• Ayrıca çeşitli kişi, kurum, kuruluş ve firmaların desteklediği ve sponsorluğunu yaptığı 91 adet golf turnuvası da, golf kulüpleri tarafından, Federasyon'umuzun denetiminde organize edilmiştir.

Yurt Dışı Uluslararası Sportif Faaliyetler

Milli golfçülerimiz, 2011 ve 2012 yıllarında da uluslararası başarılarını devam ettirmişler ve aşağıdaki sonuçları almışlardır:

2011 Yılı Başarıları

2011 yılında milli takımlarımız gençler ve büyükler kategorilerinde olmak üzere toplam 23 uluslararası yarışma ve 1 yurt dışı eğitim ve hazırlık kampına katılmışlardır.

• 30 Haziran - 02 Temmuz 2011 tarihlerinde Bulgaristan'ın Varna şehrinde yapılan Balkan Şampiyonası'nda Hamza Hakan SAYIN, Koray VARLI ve Fahrettin KÖK'ten oluşan milli takımımız Balkan Şampiyonu olmuştur.

• 12 - 13 Temmuz 2011 tarihlerinde Yunanistan - Costa Navarino'da yapılan Faldo serisi Yunanistan Şampiyonası'nda sporcularımız Damla BİLGİÇ, Alihan AFŞAR, Sena ERSOY ve Uluç EREN; 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanmışlardır.

• 08 - 11 Eylül 2011 tarihlerinde Bulgaristan'ın Varna kentinde yapılan Bulgaristan Açık Şampiyonası'nda sporcularımız Damla BİLGİÇ altın ve Tuğçe ERDEN bronz madalya kazanmışlardır.

2012 Yılı Başarıları

• 31 Mayıs - 03 Haziran 2012 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkiye Amatör Açık Şampiyonası'nda Hamza Hakan SAYIN, Güray YAZICI ve Florian KOLBERG'den oluşan milli takımımız 3. olarak bronz madalya kazanmıştır.

• 17 - 19 Haziran 2012 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde yapılan Engelliler Golf Turnuvası'nda sporcumuz Ahmet ÖZYAZICI 2. olarak bronz madalya kazanmıştır.

• 05 - 07 Temmuz 2012 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde yapılan Büyükler Balkan Şampiyonası'nda Ediz KEMALOĞLU, Güray YAZICI ve Florian KOLBERG'den oluşan milli takımımız şampiyon olarak altın madalya kazanmıştır.

• 26-27 Ekim 2012 tarihleri arasında Fransa'da yapılan Fransa Engelli Açık Şampiyonası'nda Giray Güngör

C Kategorisinde birincilik, Mehmet Kazan D Kategorisinde üçüncülük, Ahmet Özyazıcı ise dördüncülük alarak bir altın, bir bronz madalya kazanmışlardır.

Tanıtım, Eğitim ve Altyapı Çalışmaları:

Bilindiği gibi Türkiye Golf Federasyonu, golf sporunu yaygınlaştırarak, ülkemizi bu alanda uluslararası platforma taşımayı kendisine ilke edinmiştir. Bu konuda devam eden ve 2011-2012 yıllarında yapılan tanıtım, eğitim ve altyapı çalışmaları kısaca aşağıda özetlenmiştir:

Yurt İçi Uluslararası Faaliyetler

• Avrupa Golf Birliği'nin (EGA) en önemli organizasyonlarından biri olan 2011 Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası, Federasyon'umuz işbirliğiyle 4. defa Antalya Belek'te başarıyla düzenlenmiş ve bu turnuvada 28 Avrupa ülkesinin takımları mücadele etmiştir.

• Uluslararası Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası'nın (Turkish Open) geleneksel olarak düzenlenmesine

2011 ve 2012 yıllarında da Antalya-Belek'te başarıyla devam edilmiş ve bu müsabakalar 2 yılın toplamında, bayanlarda 115, erkeklerde ise 119 golfçünün katılımıyla, toplam 22 ülkeden 234 oyuncu ile gerçekleştirilmiştir. Her iki yılda da, 2012 Dünya Amatör Takım Şampiyonası'na hazırlık amacıyla turnuvalar, son derece güçlü oyuncuların katılımıyla, Dünya Şampiyonası müsabakalarının oynanacağı golf sahalarında düzenlenmiştir.

• Özellikle 2012 yılı sonbahar aylarında, bugüne kadar ülkemizde düzenlenen en kapsamlı golf etkinliği olan Kadınlar ve Erkekler Dünya Amatör Takım Şampiyonaları (Espirito Santo Trophy ve Eisenhower Trophy), Uluslararası Golf Federasyonu'nun işbirliği ile Antalya Belek'teki golf sahalarımızda başarıyla gerçekleştirilmiştir. Kadınlarda 55 ülkeden 165 golfçü, erkeklerde 72 ülkeden 216 amatör golfçü 4 farklı sahada mücadele etmişlerdir. Kadınlar Gloria Golf Kulübü Eski ve Yeni Sahada, erkekler ise Antalya Golf Kulübü Sultan Sahası ile Cornelia Golf Kulübü Sahalarında karşılaşmışlardır.

• Ayrıca yine bir ilk olarak 2012 yılında, dünyanın en popüler golfçüsü Tiger Woods'un da dahil olduğu ve dünyanın en iyi sekiz profesyonel oyuncusunun kıyasıya yarıştığı Turkish Airlines World Golf Final adlı turnuva da, Federasyon'umuz öncülüğünde yine Antalya Belek'te gerçekleştirilmiştir.

Ulusal Faaliyetler

• Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'nde golf sporu, Federasyon'umuzun hoca desteği ile ihtisas branşı olarak uygulanmaya devam etmektedir.

• Muhtelif illerde golf eğitimi verecek olan monitör ve antrenörlerin yetiştirilmesi için kurslar açılmış ve açılmaktadır. Bugüne kadar açılan Antrenör Yetiştirme Kursları sonunda, 150 birinci kademe, 45 ikinci kademe ve 11 üçüncü kademe olmak üzere toplam 206 golf antrenörü yetiştirilmiştir.

• Ayrıca golf hakemleri yetiştirmek için hakem kursları ve seminerler düzenlenmektedir. 2011 yılı Haziran ayı içinde Antalya National Golf Kulübü'nde düzenlenen aday hakem kursunda 6 hakemimiz başarılı olarak göreve başlamışlardır. Halen 2 uluslararası hakem, 2 ulusal hakem, 3 il hakemi ve 14 aday hakem olmak üzere 21 hakemimiz faal olarak görev yapmaktadır.

• Aktif olarak eğitimde kullanılan, golf sporuyla ilgili tanıtım, öğretim ve kural kitapçıkları bastırılmasına devam edilmektedir. Son olarak 2012-2015 yılları arasında geçerli olan yeni Golf Kuralları Kitapçığı Türkçeye tercüme edilerek bastırılmış ve tüm golfçülerimizin kullanımına sunulmuştur.

• Handikap komitesi olan bütün golf kulüplerine Federasyon'umuz tarafından 2010 yılında kurulmuş olan DATAGOLF adlı handikap yazılımı ile tüm golfçülerin handikaplarının merkezi bir sistem bünyesinde takip edilmesine 2011-2012 yılları içinde devam edilmiştir.

• Türkiye'de ilk kez 2005 yılı içinde başlatılan Türkiye Yıldızlar Ligi faaliyetlerine, 2011 ve 2012 yılları içinde de devam edilmiş ve İstanbul ile Antalya Bölgeleri'nde iki ayrı Yerel Lig olarak gerçekleştirilmiştir. Altışar ayaklı olarak yapılan Yerel Lig yarışmalarında 2012 yılı içindeki katılım sayısı 260 yıldız ve genç golfçüye yükselmiştir.

Kulüp, Sporcu ve Golf Sahaları Bilgileri:

• Sporumuzun tabana yayılması ve arzu edilen düzeye ulaşabilmesi amacıyla, son yıllarda yapılan eğitim ve altyapı çalışmaları sonunda, 2012 yılı itibarıyla Gençlik Spor İl Müdürlüklerine kayıtlı kulüp sayısı 30 olup bunlardan son 2 yıl içerisinde Federasyon faaliyetlerine iştirak eden kulüp sayısı 15'dir. 16 tesise ait 360 çukur mevcuttur. Proje ve proje aşamasındaki 18 çukurluk golf sahası sayısı İstanbul 1, Selçuk 3, Dalaman 1'dir.

• Buna paralel olarak, bugün itibarıyla 14 ilde kayıtlı 1.909 erkek, 818 kadın ve 2.922 genç olmak üzere toplam 5.649 lisanslı sporcumuz mevcut bulunmaktadır. Bunlardan 1851 lisanslı sporcu faal olarak müsabakalara iştirak etmiştir.

Malzeme Durumu:

• Federasyon'umuz bugüne kadar muhtelif tarihlerde, çeşitli il ve kulüplerimize ihtiyaçları doğrultusunda malzeme yardımı yapmıştır. Buna bağlı olarak bir altyapı programı bulunduran, yıldız sporcu yetiştiren ve milli takımımıza katkıda bulunan bütün golf kulüpleri, okul ve kurumlara, yeni düzenlenen "Kulüplere Yardım Talimatı" çerçevesinde ayni ve/veya nakdi destek sağlanmasına devam edilmektedir.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın